Connect with us

Președintele CJ BACĂU, Valentin IVANCEA: ”Este important să înțelegem mesajul COMISIEI EUROPENE, că sunt avantajați cei care fac PARTENERIATE”

Bacau

Președintele CJ BACĂU, Valentin IVANCEA: ”Este important să înțelegem mesajul COMISIEI EUROPENE, că sunt avantajați cei care fac PARTENERIATE”

Lansarea Programului Regional N-E 2021 – 2027 a fost primită cu entuziasm de autoritățile locale din toate județele regiunii Nord-Est, acestea subliniind avantajul reprezentat de faptul că ADR Nord Est este autoritate de management

La finalul conferinței de lansare a Programului Regional N – E 2021 – 2027, redactorul-șef, News Moldova, ION ȘTEFANOVICI, a dorit să afle care sunt opiniile decidenților din regiune față de evenimentul care a dat startul finanțărilor ce pot contribui substanțial la dezvoltarea zonei de Nord – Est a României. Președintele Consiliului Județean Bacău, VALENTIN IVANCEA, a apreciat în mod deosebit faptul că se pune accentul pe parteneriate în vederea obținerii finanțărilor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Autostrada Pașcani – Suceava ar putea fi scoasă la licitație pentru construcție în prima jumătate a anului 

”Cred că cel mai important lucru cred că este descentralizarea. Faptul că autoritatea de management este la Piatra Neamț, asta înseamnă mai puține drumuri. S-a deschis acest program mult așteptat, căci noi de 3 ani de zile tot așteptăm linii de finanțare pentru dezvoltarea județului, a oraselor, a comunelor. De asemenea, este la fel de important faptul că s-a vorbit despre debirocratizare”, a spus președintele Consiliului Județean Bacău, VALENTIN IVANCEA. 

”Este important să înțelegem acest mesaj pe care ni l-a transmis Comisia Europeană, că sunt avantajați cei care fac parteneriate”

”Este o provocarea să atragem fonduri europene, dar este o altă provocare să reușim să le implementăm, într-un mod corect, care să aducă beneficii cetățenilor. În mod cert, se va declanșa o cursă din acest moment, de atragere a fondurilor europene, dar e o cursă pe care o vom face împreună, împreună cu ADR Nord Est, cu celelalte Consilii Județene și împreună cu orașele din această regiune. Este important să înțelegem acest mesaj pe care ni l-a transmis Uniunea Europeană, de fapt, Comisia Europeană, că sunt avantajați cei care fac parteneriate. Asta înseamnă că se încurajează crearea unor regiuni de dezvoltare. Și noi suntem într-o zonă în care putem să facem în așa fel încât să dezvoltăm județele, respectiv regiunea”, a declarat VALENTIN IVANCEA, președintele Consiliului Județean (CJ) Bacău.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Constructorul nemțean Danlin contestă licitația câștigată de UMB pentru loturile 1 și 2 din autostrada Bacău-Pașcani


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacau

Revista economică Moldova Invest, Editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


Revista economică Moldova Invest

- citeste versiunea e-paper -

- read the e-paper english version -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
To Top