Connect with us

În nordul Republicii Moldova încep activitățile pentru implementarea unui proiect de aprovizionare cu apă și sanitație susținut de Banca Mondială

Republica Moldova

În nordul Republicii Moldova încep activitățile pentru implementarea unui proiect de aprovizionare cu apă și sanitație susținut de Banca Mondială

O delegație a Băncii Mondiale a efectuat vineri, 20 ianuarie 2023, prima vizită de documentare în Regiunea de Dezvoltare Nord, în contextul implementării proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”

De asemenea, la eveniment au participat și reprezentanți ai Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, ai Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală, directorul și specialiști de la Agenția de Dezvoltare Regională Nord.

În cadrul unei ședințe de lucru în incinta ADR Nord, directorul și specialiști din cadrul Agenției i-au informat pe reprezentanții Băncii Mondiale despre specificul de lucru al instituției și, în mod special, despre proiectele de alimentare cu apă și sanitație implementate de ADR Nord și finanțate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, din sursele Uniunii Europene, precum și din alte surse externe.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ambasadorul CRISTIAN-LEON ȚURCANU: ”România este principalul partener comercial al Moldovei”

În dialogul său cu reprezentanții Băncii Mondiale, directorul Maria Prisacari a informat că, în cei 13 ani de activitate, ADR Nord a implementat în nordul țării 30 de proiecte de infrastructură în valoare totală de circa 730 mil. lei. În acest context, șefa ADR Nord a subliniat importanța atragerii de surse financiare adiționale pentru îmbunătățirea nivelului de trai în regiune.

Precizăm că ADR Nord este unul dintre partenerii de implementare a proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”. În nordul țării, proiectul vizează un șir de localități din raioanele Râșcani și Soroca.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Viceprim-ministrul Republicii Moldova, Andrei SPÎNU: "Moldova, pas cu pas, își câștigă independența energetică"

Banca Mondială a aprobat, în data de 31 ianuarie 2022, finanțarea proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”, în valoare de 44.1 mil. euro. Cofinanțat de Agenția pentru Dezvoltare din Austria, proiectul susține Guvernul Republicii Moldova și include investiții esențiale în apă și sanitație în orașe și zone rurale, pentru a majora accesul la servicii gestionate într-un mod sigur.

În urma implementării proiectului, circa 66.500 de cetățeni din regiunile de dezvoltare ale Republicii Moldova vor beneficia de condiții mai bune de acces la servicii de apă potabilă și sanitație.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministrul CÂCIU: "A fost APROBAT programul „Noua casă”, cu un plafon de 1,5 miliarde de lei"

Prin intermediul acestui proiect, multe dintre persoanele beneficiare vor fi conectate pentru prima dată la o rețea centralizată de apă. De asemenea, aproximativ 100 de școli și 25 de instituții de asistență medicală din zonele rurale, vor beneficia de servicii mai bune de alimentare cu apă, sanitația și igienă.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

Revista economică Moldova Invest, Editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


Revista economică Moldova Invest

- citeste versiunea e-paper -

- read the e-paper english version -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
To Top