Connect with us

În următorii doi ani, în Republica Moldova vor fi realizate aproximativ 180 de proiecte teritoriale de asigurare cu apă

Republica Moldova

În următorii doi ani, în Republica Moldova vor fi realizate aproximativ 180 de proiecte teritoriale de asigurare cu apă

Până în anul 2024, în Republica Moldova urmează să fie realizate 26 de proiecte de dezvoltare regională, cu un cost total de 1 436,4 mil. lei (circa 72 mil. euro) și 152 de proiecte de dezvoltare locală, cu un cost total de 1 039,3 mil. lei

O declaraţie în acest sens a făcut Ana Mardare, secretar de stat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), într-o şedinţă de evaluare a perspectivelor de dezvoltare a sectorului de aprovizionare cu apă și sanitație, bazate pe prioritățile naționale de dezvoltare a sectorului.

Moldova Invest îți recomandă și ...   În 2022, ADR Nord a implementat proiecte în valoare de 165 de milioane de lei

„În privința finanțării alocate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), în Documentul Unic de Program pentru 2022-2024 au fost incluse 26 de proiecte de dezvoltare regională și 152 de proiecte de dezvoltare locală. Estimativ, în urma implementării proiectelor de dezvoltare în domeniu, vor fi construite sute de kilometri de rețele de aprovizionare cu apă, sonde arteziene, stații de captare a apei, stații de tratare, iar mii de locuitori din țară vor avea acces la servicii îmbunătățite de apă și canalizare”, a precizat Ana Mardare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ambasadorul CRISTIAN-LEON ȚURCANU: ”România este principalul partener comercial al Moldovei”

Potrivit oficialului, sectorul de alimentare cu apă și sanitație, la nivel național, necesită investiții foarte mari.

„Aceasta presupune evident implicarea instituțiilor financiare ale statului, precum și ale partenerilor noștri externi, pentru construcția infrastructurii ce ține de acest sector.

Avem proiecte importante în curs de implementare în toate regiunile de dezvoltare ale țării, susținute financiar de FNDRL, Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și Uniunea Europeană”, a rezumat secretarul de stat al MIDR.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Comisia Europeană a APROBAT Planul Național Strategic 2023-2027, care are o alocare financiară de 15,8 miliarde de euro


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

Revista economică Moldova Invest, Editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


Revista economică Moldova Invest

- citeste versiunea e-paper -

- read the e-paper english version -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
To Top