Connect with us

La Iași s-a discutat despre modul în care Republica Moldova poate accesa fonduri europene

Republica Moldova

La Iași s-a discutat despre modul în care Republica Moldova poate accesa fonduri europene

Forumul „Absorbția Fondurilor Europene de către Republica Moldova” s-a desfăurat săptămâna trecută la Iași, întrunind peste 330 de participanți din România și Republica Moldova, transmite IPN

Directorul de programe al Institutului de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor, Iurie Calestru, cel care a condus delegația Republicii Moldova, a declarat în cadrul unei conferințe de presă la IPN că scopul evenimentului a fost preluarea bunelor practici ale României. Ceea ce ar însemna stabilirea contactelor interpersonale, transformate în parteneriate interinstituționale în vederea realizării proiectelor cu finanțare europeană în echipe mixte moldo-române.

Moldova Invest îți recomandă și ...   LIVE: Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova dezbate proiectul Planului Național de Dezvoltare pentru anii 2022-2025 și al Planul de activitate a Guvernului pentru anul 2023

„Mulțumim pe această cale României pentru deschiderea de a transmite bunele practici, cât și erorile pe are ar trebui să le evităm în drumul spre integrarea în Uniunea Europeană. Una din direcțiile prioritare de activitate a IDEP Moldova este identificarea soluțiilor pentru absorbția fondurilor europene disponibile pentru Republica Moldova odată cu obținerea statutului de țară candidat la UE”, a declarat Iurie Calestru.

În cadrul forumului a fost reiterată importanța atragerii fondurilor europene și valorificarea acestora la cel mai înalt nivel, întrucât ele sunt esențiale pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Regimul DUTY-FREE de pe teritoriul Republicii Moldova, ELIMINAT

„De la începutul lunii septembrie 2022 au avut loc o serie de evenimente și vizite de lucru între partenerii de pe ambele maluri ale Prutului cu scopul de a stabili parteneriate, inclusiv în cadrul Parlamentului României”, a mai spus directorul de programe IDEP.

Potrivit acestuia, toate aceste demersuri sunt organizate în vederea susținerii conducerii Republicii Moldova în demersul de integrare în UE, lucrul posibil prin realizarea proiectelor europene care ar urma să aducă standardele europene la nivel de cetățean.

Moldova Invest îți recomandă și ...   În nordul Republicii Moldova încep activitățile pentru implementarea unui proiect de aprovizionare cu apă și sanitație susținut de Banca Mondială


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

Revista economică Moldova Invest, Editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


Revista economică Moldova Invest

- citeste versiunea e-paper -

- read the e-paper english version -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
To Top