Connect with us

MARIANA RUFA, directorul EBA: ”Asociația Businessului European a creat în GĂGĂUZIA o asociație a antreprenorilor, care deja are REZULTATE frumoase, inclusiv pe piața UE”

Moldova în direct

MARIANA RUFA, directorul EBA: ”Asociația Businessului European a creat în GĂGĂUZIA o asociație a antreprenorilor, care deja are REZULTATE frumoase, inclusiv pe piața UE”

MARIANA RUFA, directorul Asociației Businessului European, a fost unul dintre participanții importanți la INVEST GĂGĂUZIA 2022, iar, în exclusivitate pentru NEWS MOLDOVA, aceasta a venit cu precizări despre rolul și motivația unui asemenea eveniment economic, remarcabil la nivel regional

Asociația Businessului European, condusă la nivelul Republicii Moldova, de directorul MARIANA RUFA și-a dovedit deja în Găgăuzia rolul în susținerea economică a mediului de afaceri local, prin crearea unei  asociații a antreprenorilor numită ”Next”, care deja funcționează și se poate lăuda cu reușite notabile în dezvoltarea afacerilor, extinse inclusiv pe piața Uniunii Europene. 

”Prezența noastră aici este înspțită de foarte multe rezultate foarte frumoase și aș vrea să încep mai întâi cu crearea unei asociații de business, care nu este o ramură a Asociației Businessului European, pe care am onoarea să o reprezint, ci este o asociație a antreprenorilor locali din Găgăuzia (Asociația Locală ”Next”, n.r.) și care a fost creată cu suportul fondurilor europene inițial, după care se întreține din cotizațiile membrilor. (…) I-am instruit cum să lucreze cu membrii săi, cum să susțină și să dezvolte servicii de suport în afaceri la nivel regionale.

Asociația Businessului European a mediatizat acest parteneriat cu colegii noștri din Găgăuzia, iar companii care sunt membre EBA și-au exprimat deschiderea să investească în sudul țării (…) Deci, aș concluziona că am mers pe o abordare sustenabilă, de la susținerea unei asociații de business care oferă și prestează servicii de suport în afaceri, până la posibilitatea extinderii unor membri EBA, companii locale și multinaționale, care au ales Găgăuzia pentru a se dezvolta”, a spus MARIANA RUFA, directorul Asociației Businessului European. 

Moldova Invest îți recomandă și ...   În următorii doi ani, în Republica Moldova vor fi realizate aproximativ 180 de proiecte teritoriale de asigurare cu apă

”În regiunea de aici, în care se vorbește limba găgăuză, în care locuiesc găgăuzi în mare parte, ucraineni, ruși, bulgari, moldoveni, este extrem de important de promovat principiul de unitate”

MARIANA RUFA, directorul EBA, a avut numai cuvinte de laudă pentru facilitățile oferite de Găgăuzia investitorilor, precum și pentru deschiderea către business pe care o manifestă administrația din Găgăuzia, mizânnd pe o celeritate care însă respectă întru totul cadrul legal. Despre evenimentul ”INVEST GĂGĂUZIA – 2022”, MARIANA RUFA a ținut să spună că transmis un puternic mesaj de unitate, principiu care stă la baza oricărei reușite în orice domeniu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   În nordul Republicii Moldova încep activitățile pentru implementarea unui proiect de aprovizionare cu apă și sanitație susținut de Banca Mondială

Am simțit, totuși, principiul de unitate. Pentru a încerca să potolim un pic frustrările generate de cadrul geopolitic este extrem de important să ne focusăm pe rezultat și pe ceea ce ne dorim, o îmbunătățire, o creștere sustenabilă și să ne detașăm de aspectele care tulbură apele. În regiunea de aici, în care se vorbește limba găgăuză, în care locuiesc găgăuzi în mare parte, ucraineni, ruși, bulgari, moldoveni, este extrem de important de promovat principiul de unitate, inclusiv în business și de a concentra lumea spre rezultatul de dezvoltare și nu printr-o pledoarie absolut distructivă. (…) iar aici am simțit unitatea. Ați văzut, au venit ambasadori, au venit cu mesaje foarte clare… Eu am rămas extrem de mulțumită de spiritul discuțiilor și acest fir roșu în direcția pro-europeană. Eu cred în pace și cred că topate lucrurile frumoase se fac în pace și armonie”, a spus MARIANA RUFA, directorul Asociației Businessului European.   

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministrul DAEA: 75% din banii care se distribuie fermierilor vin de la UE


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Moldova în direct

Revista economică Moldova Invest, Editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


Revista economică Moldova Invest

- citeste versiunea e-paper -

- read the e-paper english version -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
To Top