Connect with us

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor GROSU: „Prin investiții de calitate, Republica Moldova poate să ajungă în rând cu economiile țărilor UE”

Republica Moldova

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor GROSU: „Prin investiții de calitate, Republica Moldova poate să ajungă în rând cu economiile țărilor UE”

În cadrul unei vizite de lucru la București, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a participat la Recepția de Anul Nou 2023 găzduită de AHK România

Șeful Legislativului a prezentat oportunitățile mediului de afaceri și investițional din Republica Moldova, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului.

„Sunteți cu toții bineveniți în Republica Moldova. Avem nevoie de mult mai multe investiții în Republica Moldova. Prin investiții de calitate, care să aducă expertiză, să deschidă locuri de muncă, să genereze profit și salarii bune, Republica Moldova poate să vadă o creștere economică stabilă, să ajungem în rând cu economiile țărilor UE”, a subliniat Igor Grosu.

Acesta a mai prezentat acțiunile autorităților care au scopul de a face mai atractiv mediul de afaceri din țara vecină și de a atrage investitori. Printre acestea se numără digitalizarea serviciilor pentru antreprenori sau accesul la finanțare a IMM-urilor. De asemenea, politicile statului sunt orientate spre capitalul uman.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ambasadorul CRISTIAN-LEON ȚURCANU: ”România este principalul partener comercial al Moldovei”

„În următoarea perioadă o să avem un efort masiv de eliminare a birocrației din diferite sectoare ale economiei. Astfel, o să eliberăm cât mai mult spațiu ca antreprenorii să se poată dezvolta fără prezența deseori intimidantă a statului.

O să simplificăm proceduri, o să eliminăm bariere și o să eliberăm economia. Ne dorim ca Republica Moldova să se dezvolte și vrem ca acest lucru să se întâmple repede”, a menționat șeful Legislativului.

În perioada 19 – 20 ianuarie, președintele Parlamentului efectuează o vizită de lucru în țara noastră. A avut și întrevederi bilaterale cu președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Marcel Ciolacu și cu președintele interimar al Senatului României, Alina Gorghiu. Șeful Legislativului a mai vizitat Patriarhia României, unde a purtat o discuție cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul BOR.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Peste un miliard de lei alocați prin PNRR UAT-urilor din județul IAȘI


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

Revista economică Moldova Invest, Editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


Revista economică Moldova Invest

- citeste versiunea e-paper -

- read the e-paper english version -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
To Top