Connect with us

Activele Centralei Electrice de Termoficare Iași, la un pas de a fi vândute. Primăria a pierdut toate procesele

Iasi

Activele Centralei Electrice de Termoficare Iași, la un pas de a fi vândute. Primăria a pierdut toate procesele

Curtea de Apel a respins ieri definitiv solicitarea Primăriei ca hotărârile Consiliului Local prin care a fost înființat CET să fie anulate

Astfel, patrimoniul CET, care cuprinde cele două centrale termoelectrice care alimentează Iașul cu agent termic, este bătut în cuie.

Patrimoniul este grevat de o datorie imensă, a cărei valoare depășește 700 milioane lei. Lichidatorul Corneliu Mititelu, administratorul judiciar al centralei aflate în faliment, gestionează această datorie, având mână liberă pentru a scoate la vânzare patrimoniul CET, în vederea acoperirii datoriilor.

Primăria rămâne cu rețeaua de distribuție a agentului termic, dar fără centralele care să le alimenteze. Ca urmare a deciziei Curții de Apel, apare o incerditudine cu privire la situația apartamentelor branșate la sistemul centralizat.
Primăria are două alternative: fie suportă datoriile CET, echivalente cu veniturile proprii pe un an de zile, fie acceptă desființarea termocentralelor. Dacă se ia în calcul a doua variantă, caloriferele din 23.000 de locuințe se vor răci.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, Editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


Revista economică Moldova Invest

- citeste versiunea e-paper -

- read the e-paper english version -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
To Top