Connect with us

Jurnalistii europeni pe statul de plată al GOOGLE! 300 de publicații au fost deja acceptate

International

Jurnalistii europeni pe statul de plată al GOOGLE! 300 de publicații au fost deja acceptate

Gigantul american Google urmează să plătească, pentru conținut de presă, peste 300 de publicații din Uniunea Europeană, printre care majoritatea din Franța și Germania.

Decizia Google are loc în urma contextului adoptării, de acum 3 ani, a unor reglementări din sfera drepturilor de autor, ce obligă platformele online, printre care și Google, parte din complexul Alphabet, să ofere renumerații jurnaliștilor, editorilor de știri, artiștilor și muzicienilor – în esență – creatorilor de conținut.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ambasadorul României în SUA, Andrei MURARU: „Agresiunea rusă în Ucraina evidențiază necesitatea unei schimbări strategice în regiunea noastră și consolidarea apărării și descurajării pe flancul estic devine un imperativ”

“Până în prezent, avem acorduri care vizează peste 300 de publicaţii de ştiri naţionale, locale şi de specialitate din Germania, Ungaria, Franţa, Austria, Ţările de Jos şi Irlanda, cu multe altele existând discuţii în desfăşurare” a declarat vice-președintele și directorul pentru parteneriatele de știri și editoriale, Sulina Connal, într-un articol de blog accesat de Reuters (lipsit de vizibilitate publicului larg la momentul actual).

Financial Times: Parlamentul European are în vedere modificarea legislației digitale după modelul Australiei, în sensul obligării Google și Facebook să plătească pentru știri. - Biziday

Google își propune astfel să lege acorduri care vor schimba paradigma conținutului online afișat pe motorul de căutare propriu, ce la momentul actual deține un monopol veritabil. În această privință va fi introdusă o taxă de licență pe conținut. În lunile următoare vor urma și alte publicații din țările UE, printre care se numără și Ungaria, în ciuda climatului socio-economic-politic instabil din ultima perioadă.

Moldova Invest îți recomandă și ...   FONDUL pentru MODERNIZARE al CE investeşte 1,4 MILIARDE de EURO pentru a accelera TRANZIȚIA VERDE în ROMÂNIA

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in International

Revista Moldova Invest

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top