Connect with us

Riscul înregistrării unei posibile RECESIUNI economice mondiale a ieftinit din nou prețul PETROLULUI

International

Riscul înregistrării unei posibile RECESIUNI economice mondiale a ieftinit din nou prețul PETROLULUI

1% a reprezentat scăderea prețului petrolului în urma temerilor globale față de o posibilă recesiune asupra pieței financiare

Recesiunea aparent iminentă, prelungirea carantinei din Republica Populară China, inflația și incertitudinea creșterii dobânzilor dolarului american au încolțit din toate părțile industria petrolieră, prețul țițeiului înregistrând o ieftinire de 1%. Contractele de cumpărare și vânzare, ce privesc țițeiul WTI, au scăzut cu 1.4% (1.52 de dolari), pe când cele pe țițeiul Brent au scăzut cu 1.2%, arată Reuters.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Un nou ajutor financiar european pentru Ucraina, de până la 9 miliarde de euro

În mod paradoxal, conflictul geopolitic din Europa, anume tensiunile socio-politice și militare din Ucraina, au sprijinit în paralel piața petrolului din relația UE-Rusia, prin îngrijorările asociate aprovizionării cu petrol provenit din spațiul est-european, până acum fiind o creștere de 35% a prețurilor.

UE în continuare demarează proceduri ce anticipează un embargo asupra Federației Ruse, sancțiune reieșită ca urmare a încălcării principiilor de drept internațional. Palatul Kremlin, drept răspuns, a penalizat 31 de companii cu sediul în țări aliate economic împotriva Moscovei, diminuându-se cu un sfert fluxurile de gaze naturale către Europa, prin Ucraina, schițând incertitudini universale.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Agenţia de evaluare financiară FITCH RATINGS: „Îmbunătăţirea ratingului Transgaz este puţin probabilă, având în vedere planurile mari de investiţii”


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in International

Revista Moldova Invest

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top