Connect with us

UNGARIA înregistrează CEL mai SCĂZUT preț la GAZE din UE

International

UNGARIA înregistrează CEL mai SCĂZUT preț la GAZE din UE

Budapesta a înregistrat cel mai scăzut preț al gaz din toate capitalele Uniunii Europene, alături de Belgrad, în luna aprilie, conform datelor MEKH (Autoritatea de Reglementare a Energiei şi Utilităţilor Publice din Ungaria)

2.79 de euro per 100 kWh (gaze naturale) a însemnat plata locuitorilor Budapestei, în aprilie 2022, prețul mediu între capitalele UE analizate fiind de 12.69 de euro. Totodată, în privința electricității, cetățenii din Budapesta au avut de plătit 10.32 de euro per 100 kWh, potrivit MEKH.

Moldova Invest îți recomandă și ...   SALARII versus INFLAȚIE! Date comparative pentru luna martie 2022

În comparație, conform Eurostat, prețurile diferă drastic în afara Ungariei (unde acestea sunt reglementate): consumatorii casnici din UE se confruntă cu prețuri medii de 7.8 de euro per 100 kWh (gaze naturale), respectiv 23.7 de euro (electricitate).

Cele mai mici prețuri medii ale gazelor naturale, pe lângă Ungaria, s-au înregistrat în Croația (4 de euro per 100 kWh) și Lituania (4.1 de euro per 100 kWh), iar cele mai mari în Spania (10,8 de euro per 100 kWh), Danemarca (12,5 de euro per 100 kWh) și Suedia (18,6 de euro per 100 kWh).

Moldova Invest îți recomandă și ...   BLOCAJE la FRONTIERĂ! În Vama SIRET, vehiculele de mare tonaj aşteaptă și 15 ORE să iasă din ȚARĂ


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in International

Revista Moldova Invest

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top