Connect with us

Vladimir Putin: “economia rusă își va menține cursul spre deschidere și cooperare internațională”

Forum Economic International de la Sankt Petersburg - Moldova Invest

International

Vladimir Putin: “economia rusă își va menține cursul spre deschidere și cooperare internațională”

Greșelile pe termen lung ale statelor occidentale în politica economică și sancțiunile lor nelegitime au dus la inflație globală, creșterea sărăciei și penurie de alimente. Acest lucru a fost declarat de președintele rus Vladimir Putin în timpul unui salut adresat participanților, organizatorilor și invitaților celui de-al 25-lea Forum Economic Internațional de la Sankt Petersburg (SPIEF), transmite RIA Novosti .

Anul 2020 va oferi posibilitatea întăririi suveranității economice pentru Rusia, consideră președintele rus

În acest sens, este necesară dezvoltarea rapidă a propriei infrastructuri și baze tehnologice, îmbunătățirea nivelului de pregătire a specialiștilor și, de asemenea, formarea unui sistem financiar independent și eficient a transmis Vladimir Putin.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România și Suedia au încheiat 2023 cu SCHIMBURI COMERCIALE de aproape 1,5 miliarde de euro

„În același timp, economia rusă se va baza din ce în ce mai mult pe inițiativa privată și, desigur, își va menține cursul spre deschidere și cooperare internațională largă”, a mai punctat Putin.

Președintele rus a menționat că anul acesta se împlinesc 25 de ani de la înființarea SPIEF, iar în acest timp forumul a devenit un eveniment internațional autorizat și reprezentativ

„Accentul participanților săi… este pe o varietate de subiecte ale economiei interne și globale: de la domenii specifice de cooperare industrială până la asigurarea securității informațiilor și a protecției mediului. În cadrul unei comunicări directe și constructive, se încheie contracte pe termen lung reciproc avantajoase și se face schimb de experiență în afaceri”, a spus Putin.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Energia eoliană a depășit producția de cărbune în ultimul trimestru din 2023

Al 25-lea SPIEF va avea loc la Sankt Petersburg în perioada 15-18 iunie.

Pe 3 iunie, Uniunea Europeană a aprobat lista de sancțiuni pentru cel de-al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. S-a decis impunerea unui embargo asupra petrolului rusesc, o serie de bănci rusești urmând să fie deconectate de la sistemul internațional de plăți SWIFT.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev , a declarat că au fost introduse sancțiuni anti-ruse pentru a declanșa „un foc al revoluției mondiale în economie”.

Moldova Invest îți recomandă și ...   China începe construcția celei de-a doua etape a proiectului nuclear Zhangzhou, bazat pe tehnologia Hualong One


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top