Connect with us

Ce este risipa de hrană? Exista în România o aplicație care vă ajută să revindeti alimentele cumpărate înainte de data expirării?

Moldova în direct

Ce este risipa de hrană? Exista în România o aplicație care vă ajută să revindeti alimentele cumpărate înainte de data expirării?

Deşeuri alimentare în România

Aproximativ o treime din toate produsele din România ajung la coşul de gunoi sau sunt irosite inutil, anual. Această cantitate corespunde la circa 2.55 milioane de tone de produse alimentare,  ceea ce corespunde încărcăturii a 127.500 de tiruri aliniate în coloană din Bucureşti până Munchen

Absolut fiecare dintre noi irosește singur în gospodărie în medie 353g hrana pe zi. De cele mai multe ori cantitatea de mâncare aruncată reprezintă o masă completă.

Moldova Invest îți recomandă și ...   ADR Nord Est - retrospectiva 2022! DIRECȚII și STRATEGII pentru 2023

Ce este risipă de hrană?

Risipa de hană înseamnă toate alimentele produse pentru consumul uman care se pierd sau sunt aruncate pe traseul parcurs de la locul de producţie până în farfurie.

Cumpărăm mai mult decât avem nevoie. Diferenţa dintre cantitatea disponibilă şi cea consumată este foarte mare, rezultând pierderi alimentare şi pierderi de produse atât finite, cât şi în procesul de pregătire pentru consum. Produsele alimentare irosite (deşeuri) sunt produse pe care nu le folosim în consum zilnic şi totuşi am cumpărat mai mult.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Dumitru BUZATU, președintele CJ VASLUI: ”Descentralizarea aduce BENEFICII, pentru că este mult mai aproape de dorințele oamenilor”


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Moldova în direct

Revista economică Moldova Invest, Editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


Revista economică Moldova Invest

- citeste versiunea e-paper -

- read the e-paper english version -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
To Top