Connect with us

Evenimentul economic “Gagauzia Invest 2022” reflectat de News Moldova! Reflexii economice

Moldova în direct

Evenimentul economic “Gagauzia Invest 2022” reflectat de News Moldova! Reflexii economice

Echipa NEWS MOLDOVA, reprezentată de redactorul-șef ION ȘTEFANOVICI, a participat la unul dintre cele mai importante evenimente economice din Republica Moldova, realizând chiar de la Comrat o ediție specială a emisiunii MOLDOVA ÎN DIRECT. Este vorba despre cea de-a VIII-a ediție a Forumului de Investiții ”INVEST GĂGĂUZIA – 2022”, care a reunit AMBASADORII Statelor Unite și al României în R. MOLDOVA.

La Comrat, în prezența guvernatorului UTA Găgăuzia, IRINA VLAH, s-au întrunit cei mai importanți decidenți din mediul politic și mediul de afaceri din Republica Moldova, dar și invitați de seamă, cu rol semnificativ în sfera economică a întregii zone.

Ediția din acest an a abordat noile modele de cooperare economică, industrializarea și adaptarea economiei la noile realități, teme care au creat contextul unor discuții eficiente, care pot genera pe viitor soluții pentru evoluția economică a Republicii Moldova și, implicit, a UTA Găgăuzia.

Prezența la eveniment a ambsadorului SUA la Chișinău, KENT D. LOGSDON, a ambasadorului României în Republica Moldova, CRISTIAN LEON ȚURCANU, precum și  a ministrului Economiei din Republica Moldova, SERGIU GAIBU, sau a directorului Asociației Businessului European, MARIANA RUFA, a dat greutate acestei întruniri în care s-au pus în discuție teme relevante, care au nevoie să fie abordate cât mai înțelept, mai ales în tensionatul context al conflictului ruso-ucrainean.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Lista celor mai așteptate proiecte de investiții pentru anul 2023, în județul IAȘI

Redactorul-șef ION ȘTEFANOVICI  a obținut, în exclusivitate pentru publicul NEWS MOLDOVA, declarații la cald, de la invitații de nivel înalt ai evenimentului INVEST GĂGĂUZIA 2022. Discuțiile au vizat acțiunile concrete care pot favoriza noi investiții în această zonă.

”O platformă care să lege și să consolideze relații de afaceri cu parteneri occidentali”

”Este o oportunitate importantă pentru noi toți, să ne întâlnim cu oamenii de afaceri locali și să învățăm mai multe despre investiții și dezvoltare. Statele Unite valorizează ariile diverse de parteneriate pe care le are aici în Moldova. Și susținem puternic dezvoltarea Moldovei. Noi investim în succesul vostru. De asemenea, încurajez și alți oameni de afaceri să vină să investească în Republica Moldova”, a spus ambsadorului SUA în Republica Moldova, KENT D. LOGSDON. 

”Forumul reprezintă o platformă, care oferă posibilitatea identificării celor mai bune oportunități de investiție, o platformă care să lege și să consolideze relații de afaceri cu parteneri occidentali și care are posibilitatea să aducă valoare adăugată la îmbunătățirea climatului investițional din Republica Moldova, a transmis ambadasorul României în Republica Moldova, CRISTIAN LEON ȚURCANU. 

Moldova Invest îți recomandă și ...   STUDIU: Cât plătesc românii pentru ENERGIE ELECTRICĂ și GAZE, comparativ cu restul EUROPENILOR

”Astăzi dorim să ne repoziționăm ca regiune a Republicii Moldova, unde sunt înlăturate orice baiere din calea investițiilor, ca regiune care nu așteaptă doar redistribuiri din bugetul central, dar să fie capabilă, de sine stătător, să atragă investiții internaționale directe. Iată de ce ce ne dorim ca potențialii investitorii să cunoască antreprenorii noștri”, a spus IRINA VLAH, guvernatorul UTA Găgăuzia.

”Găgăuzia poate să împărtășească o experiență bogată în ceea ce privește atragerea investitorilor”

”În primul rând este foarte bine că se fac astfel de evenimente în regiune, vrem și mai multe să fie. Găgăuzia poate să împărtășească o experiență bogată în ceea ce privește atragerea investitorilor, practicile pe care le au. (…) Am văzut mai mulți primari aici și mă bucură. Astfel de schimb de informații este necesar pentru a creștecât mai rapid și a realiza acele transformări, căci acesta a fost și unul dintre subiectele cheie al acestui forum”,  a precizat, în exclusivitate, pentru NEWS MOLDOVA,  ministrul Economiei din Republica Moldova, SERGIU GAIBU. 

Moldova Invest îți recomandă și ...   Bugetul pentru anul viitor este construit pe o creştere a economiei de 2,8%

”Asociația Businenssului European, contribuție concretă pentru dezvoltarea antreprenorilor locali din Găgăuzia”

”Prezența noastră aici vine în același timp cu foarte mult rezultate frumoase și aș vrea să încep mai întâi cu crearea unei Asociații de Busniss la nivel local, care nu este o ramură a Asociației Businenssului European, pe care am onoarea să o reprezint, ci este o asociație a antreprenorilor locali din Găgăuzia și care a fost creată cu suportul fondurilor europene (…). Inițial a fost creat un parteneriat între ABE Moldova și această asociație locală ”Next” în care am reușit să consolidăm efortul echipei executive, pe care am instruit-o cum să lucreze cu membrii săi, să susțină și să dezvolte servicii de suport în afaceri la nivel regional”, a declarat pentru NEWS MOLDOVA, directorul Asociației Businenssului European, MARIANA RUFA.     


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Moldova în direct

Revista economică Moldova Invest, Editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


Revista economică Moldova Invest

- citeste versiunea e-paper -

- read the e-paper english version -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
To Top