Connect with us

Sergiu GAIBU, ministrul Economiei din Republica Moldova: “Găgăuzia poate să împărtășească o experiență bogată în ceea ce privește atragerea investitorilor”

Moldova în direct

Sergiu GAIBU, ministrul Economiei din Republica Moldova: “Găgăuzia poate să împărtășească o experiență bogată în ceea ce privește atragerea investitorilor”

NEWS MOLDOVA și MOLDOVA INVEST au participat la unul dintre cele mai importante evenimente economice din Republica Moldova, cea de-a VIII-a ediție a Forumului de Investiții “INVEST GĂGĂUZIA – 2022”

Cu acest prilej, ministrul Economiei din Republica Moldova, Sergiu Gaibu, a subliniat, într-o discuție cu Ion Ștefanovici, redactor-șef al News Moldova, importanța domeniului digitalizării și a salutat inițiativa desfășurării unui astfel de eveniment

”Dincolo de contextul actual, de crizele cu care ne confruntăm și războiul care se desfășoară la frontiera țării noastre și ne afectează, observăm o schimbare a industriilor la nivel internațional. Preferințele investitorilor se schimbă spre noi industrii, cum ar fi cea electronică, biofarma, servicii logistice, servicii la distanță. Dacă noi nu ne pliem pe aceste cerințe, ratăm oportunități importante. Tocmai de aceea, am extins și numărul de activități ce pot fi practicate în IT Parc pentru a dezvolta domeniul digitalizării, al audiovizualului, proiectările inginerești. Vrem să oferim posibilități de dezvoltare mai rapidă. Vrem să instituim un regim facilitar precum cel de care se bucură IT Parc și în domeniul serviciilor oferite la distanță”, a transmis celor prezenți ministrul Economiei din Republica Moldova, SERGIU GAIBU.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Carburanții au înregistrat, astăzi, o ieftinire masivă. Prețul motorinei a coborât sub 8 lei pe litru

 ”În primul rând este foarte bine că se fac astfel de evenimente în regiune, vrem și mai multe să fie. Găgăuzia poate să împărtășească o experiență bogată în ceea ce privește atragerea investitorilor, practicile pe care le au. (…) Am văzut mai mulți primari aici și mă bucură. Astfel de schimb de informații este necesar pentru a crește cât mai rapid și a realiza acele transformări, căci acesta a fost și unul dintre subiectele cheie al acestui forum”, a concluzionat, în exclusivitate, pentru NEWS MOLDOVA, ministrul Economiei, SERGIU GAIBU. 

Moldova Invest îți recomandă și ...   Primarul sucevean Nicolai BALTAG, despre proiectele privind îmbunătățirea condițiilor de viață ale locuitorilor comunei VAMA


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Moldova în direct

Revista economică Moldova Invest, Editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


Revista economică Moldova Invest

- citeste versiunea e-paper -

- read the e-paper english version -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
To Top