Connect with us

A fost măsurat IMPACTUL creșterii taxelor și impozitelor asupra bunăstării unei FAMILII cu venituri medii în ROMÂNIA

National

A fost măsurat IMPACTUL creșterii taxelor și impozitelor asupra bunăstării unei FAMILII cu venituri medii în ROMÂNIA

3.8 – 4.3 milioane de euro reprezintă taxele și impozite plătite de-a lungul existenței pentru o familie cu venituri medii din România, conform KPMG

KMPG Romania a analizat, în ultimii 3 ani, în studiul “Povestea costului fiscal al unei familii medii din Romania“, datele și informațiile fiind extrase la rândul lor din surse precum INS, Eurosfat ori WHO, impactul creșterii taxelor și impozitelor asupra bunăstării unei familii cu venituri medii în România (încadrându-se și un copil), pentru a scoate la lumina realitățile societății, acum mai axată ca oricând pe dificultăți economice și nesfârșita scotocire după soluții.


800 de lei pe lună costă o familie cu venituri medii consumul de gaze și electricitate, în contextul plafonării prețurilor

În absența acestora, situația s-ar schimba radical, iar multe familii vor trebui să ia în considerare o a treia sursă de venit pentru subzistență, în condițiile în care taxele și impozitele (CAS, CASS, impozit pe venit) sunt cu până la 45% mai mari față de acum trei ani, depreciind considerabil calitatea vieții.

Moldova Invest îți recomandă și ...   TURISMUL se află printre cele mai SLAB PLĂTITE sectoare din ECONOMIE

Nivelul taxelor plătite de-a lungul vieţii de o familie cu un copil din România ar putea fi semnificativ influenţat în perioadele următoare de eliminarea plafoanelor de preţ la energie electrică şi gaze naturale. S-ar putea să fim martori într-un asemenea scenariu inclusiv la modificarea conduitelor din piaţa muncii.

În contextul preţurilor actuale, o familie obişnuită cu venituri şi studii medii are nevoie de o a treia sursă de venit pentru a putea susţine un nivel de trai normal, inclusiv rata unui credit pentru o locuinţă şi o maşină.

Ne confruntăm astfel cu o nouă sociologie a familiilor cu venituri medii în România, dar şi cu o nouă ecuaţie fiscală. În această situaţie, al doilea job pentru unul dintre membrii familiei nu ar proveni dintr-un apetit pentru profit, ci din necesitatea de a face faţă presiunilor financiare generate de preţurile crescute” afirmă René Schöb, Șeful departamentelor fiscal și juridic al KPMG Romania.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Datoria Publică a României a atins 50,3% din PIB! ÎNGHEAȚĂ salariile BUGETARILOR și cheltuielile pentru ASISTENȚA SOCIALĂ

Investițiile pe care le-ar putea întrebuința statul român, din banii colectați de-a lungul vieții de la o familie din România cu venituri medii (3.800.000 de lei), sunt punctul de interes practic al studiului, dorindu-se, cel puțin în teorie, creșterea nivelului de trai și accesibilizarea întregii societăți pentru cât mai multe persoane, înainte de toate, luându-se în calcul următoarele: 10 echipamente de control cu Raze X, 1 echipament de radiodiagnosticare tip computer tomograf, 13 echipamente pentru urgenţe cardiovasculare şi toxicologice, 6 autogunoiere compactoare, 5 automăturătoare, modernizarea a 2 km de drum judeţean, 472 de stâlpi de iluminat cu panouri solare, modernizarea a 20 m de pod judeţean.

Moldova Invest îți recomandă și ...   RECORD de proiecte în comuna TOMEȘTI din Zona Metropolitană a IAȘULUI


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in National

Revista Moldova Invest

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top