Connect with us

Adrian CÂCIU, ministrul Finanţelor, estimează o REDUCERE graduală a inflației începând cu luna martie

adrian caciu scaled 1 scaled - Moldova Invest

Național

Adrian CÂCIU, ministrul Finanţelor, estimează o REDUCERE graduală a inflației începând cu luna martie

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Adrian Câciu, ministrul Finanţelor, a declarat miercuri, 18 ianuarie 2023, că începând cu luna martie s-ar putea înregistra o scădere mai vizibilă a inflaţiei, menţionând că guvernul şi-a propus ca până la finalul anului 2023 inflaţia să aibă o singură cifră

„Inflaţia creşte mai repede decât scade şi e bine să fii atent atunci când începe să crească sau să intervii mai rapid pentru că, atunci când scade, temperarea ei este una care e de mai lungă durată.

Măsuri am luat şi cea mai importantă măsură este aceasta cu reglementarea preţurilor la energie pe o perioadă de doi ani. Acest lucru va permite să nu se mai transmită în preţurile bunurilor şi serviciilor componenta de utilităţi sau de preţuri administrate”, a precizat ministrul, conform RRA.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România înregistrează cea mai mare rată INFLAȚIEI din Uniunea Europeană pentru a doua lună consecutivă

Acesta a mai completat că, începând din luna martie, se va putea observa o scădere mai vizibilă a inflaţiei.

„Din perspectiva inflaţiei, eu cred că începând cu luna martie o să avem o scădere mai vizibilă a inflaţiei, o reducere graduală. Am văzut că BNR este optimistă în perspectiva abordării inflaţiei cu o singură cifră, respectiv trimestrul trei. Ceea ce ne-am propus ca guvern este ca, până la finalul anului 2023, inflaţia să aibă o singură cifră”.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România, salt spectaculos în topul atractivității pentru companiile private din zona EMEA!


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top