Connect with us

Autoritatea Aeronautică Civilă a AVIZAT favorabil CONSTRUCȚIA unui AEROPORT la GALAȚI

National

Autoritatea Aeronautică Civilă a AVIZAT favorabil CONSTRUCȚIA unui AEROPORT la GALAȚI

Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, a anunțat, în data de 9 mai 2022, primirea unui aviz favorabil, de la Autoritatea Aeronautică Civilă, pentru construcția unui aeroport

Structura solului, condițiile de luminozitate (ceață și soare), caracteristicile vântului și precipitațiile, au fost valențele analizate în urma expertizelor de la București. Undă verde fiind dată construcției noului aeroport, Consiliul Județean Galați va începe licitația pentru studiul de fezabilitate.

“Am primit un răspuns favorabil şi de la Autoritatea Aeronautică Civilă din România, astfel că ne pregătim deja să facem noi paşi pentru ca aeroportul să devină realitate.

Lucrăm împreună cu ai noştri colegi de la Consiliul Judeţean Brăila, cu care avem încheiat un parteneriat serios în această privinţă, iar toate aceste proceduri se derulează prin intermediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Transport, din care mai fac parte şi consiliile judeţene de la Ialomiţa şi Călăraşi” a anunțat, Costel Fotea.

Moldova Invest îți recomandă și ...   NOI RECORDURI! RATA INFLAȚIEI a CRESCUT la 14,5%, în luna MAI

Aeroportul urmează a fi așezat în proximitatea localității Braniștea și va fi tința unor investiții de aproximativ 200 de milioane de euro. Viitorul aeroport este inclus în strategia Master Planului General de Transport (MPGT) al României, ce prevede modernizarea și reconceperea infrastructurii de transport românești până în anul 2030.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in National

Revista Moldova Invest

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top