Connect with us

Bilanțul acțiunilor Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore: amenzi de peste 3,7 milioane de lei

WhatsApp Image 2023 05 30 at 10.25.361 - Moldova Invest

Național

Bilanțul acțiunilor Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore: amenzi de peste 3,7 milioane de lei

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

În ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizate într-un amplu efort pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și intervenția în situații de urgență

Polițiști, jandarmi, pompieri și piloți ai Inspectoratului General de Aviație au desfășurat acțiuni susținute în vederea protejării cetățenilor și asigurării siguranței în diverse domenii de competență. În continuare, vom detalia principalele intervenții și rezultate obținute în ultimele 24 de ore, în cadrul acestor activități esențiale.

În ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au continuat acțiunile pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și intervențiile în situații de urgență.

Polițiștii și jandarmii au intervenit în 2.852 de situații de ordine publică, în timp ce pompierii au acționat pentru gestionarea a 1.437 de situații de risc pentru cetățeni. Cele mai multe intervenții, respectiv 1.199, au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Comisia Europeană a aprobat un ajutor de 37,6 milioane de euro pentru producătorii tomate şi usturoi din România

WhatsApp Image 2023 05 30 at 10.25.36 - Moldova InvestSursa: Facebook Ministerul Afacerilor Interne, România

De asemenea, pompierii au acționat pentru stingerea a 43 de incendii și au efectuat 8 misiuni pentru descarcerare.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 806 posibile infracțiuni, aproximativ 29% dintre acestea fiind din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică formate din polițiști și jandarmi au prins în flagrant 165 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 183 de fapte penale, iar față de 19 persoane au fost dispuse măsuri preventive, potrivit comunicatului MAI.

Pe 28 mai 2023, au fost depistate 10 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii rutieri au fost prezenți în teren pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Au fost retrase 320 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 831 de permise de conducere, dintre care 115 pentru consum de alcool, iar 15 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernatorul BNR are în vedere scăderea dobânzii de referință, dar vrea să se convingă că„inflaţia merge categoric în jos”

Polițiștii și jandarmii au constatat 9.866 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 3,7 milioane de lei

La rândul lor, pompierii au efectuat 21 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind aplicate 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 21.000 de lei.

Totodată, pe parcursul intervențiilor pompierilor, din ultimele 24 de ore, au fost salvate 10 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 20 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 17 persoane aflate în situații de urgență.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Sergiu Manea, CEO BCR: ”Ne uităm foarte, foarte atent la ce face numărul 1 din piaţă"

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.415 cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 133.907 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 8 permise de ședere fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 37,7%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 25.855 de mijloace de transport și 113.085 de persoane, dintre care 9.619 cetățeni ucraineni.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top