Connect with us

BNR îi sfătuiește pe români să fie prudenți în privința creditelor imobiliare

National

BNR îi sfătuiește pe români să fie prudenți în privința creditelor imobiliare

Banca Națională le recomandă românilor care vor să facă credite imobiliare, în acest an, că ar fi mai bine să aştepte, întrucât există riscul ca aceștia să nu mai poată face faţă ratelor, pentru că inflaţia foarte mare poate să aducă dezechilibre serioase

Riscul de nerambursare a creditelor este unul dintre cele menţionate de BNR în raportul privind stabilitatea financiară pe care instituția l-a prezentat joi.

„Situația este complicată. Avem o rată a inflației destul de ridicată, nu cea mai ridicată din Europa, dar rămâne o rată cu două cifre. Probabil că anul acesta nu vom reuși să-l scădem, decât spre sfârșitul anului, sub două cifre. O casă este un lucru greu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Sistemul de Garanție Returnare va deveni OBLIGATORIU pentru toți producătorii și comercianții români

Există analiști, în momentul de față, care îi invită pe oameni să își privească foarte atent bilanțul veniturilor proprii, în sensul ca rata de credit să nu depășească vreodată jumătate din veniturile pe care le au; pentru că, dacă ajung să plătească mai mult decât jumătate din venituri pentru credit, există riscul să nu facă față plăților până la sfârșitul perioadei”, a precizat Eugen Rădulescu, directorul Direcției de Stabilitate Financiară din BNR, conform RRA.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Vasile ASANDEI, directorul ADR Nord Est: ”În 2022, am obținut avantaje importante: descentralizarea și recunoașterea națională și europeană”

Acesta consideră că soluțiile impuse prin lege de rezolvare a problemelor românilor cu rate nu sunt cele mai eficiente, așa cum s-a demonstrat de-a lungul timpului, și îndeamnă la negociere directă cu băncile, pentru identificarea unor variante acceptabile valabile pentru fiecare caz în parte.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, Editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


Revista economică Moldova Invest

- citeste versiunea e-paper -

- read the e-paper english version -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
To Top