Connect with us

Ciprian Dumitru Muscă a fost reales președinte al ASFOR!

GRY05577 2 1 1260x840 1 - Moldova Invest

Național

Ciprian Dumitru Muscă a fost reales președinte al ASFOR!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Miercuri, 17 mai 2023, delegații ASFOR s-au reunit la Sfântu Gheorghe pentru a-și alege președintele. Conform statutului asociației, durata unui mandat de președinte este de 4 ani, iar numărul de mandate al unei persoane este limitat la două

Președintele în funcție, Ciprian Dumitru Muscă, a fost ales să conducă ASFOR pentru încă un mandat.

Întâlnirea a început cu prezentarea Raportului de activitate al Consiliului Director și al președintelui ASFOR pentru perioada 2019-2023.

În această perioadă, ASFOR a depășit 2000 de membri. A crescut calitatea serviciilor oferite de membrilor, asociația a fost autorizată pentru formare profesională și a fost realizat documentul de viziune „România verde în 10 pași”.

GRY05645 2 1 1260x840 1 - Moldova Invest

În ultimii 4 ani, ASFOR a devenit partener de dialog al Guvernului, Comisiilor de specialitate din Parlament și ministerelor Mediului, Agriculturii, Economiei și Fondurilor Europene. A colaborat îndeaproape cu ONG-urile de mediu în vederea susținerii și promovării exploatării sustenabile a pădurilor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   MAI Moldova a semnat un acord cu World Vision Moldova, pentru protejarea drepturilor copiilor și dezvoltare socială

Asociația a adus mereu în atenția factorilor de decizie problemele cu care se confruntă sectorul. S-a implicat în mod constructiv în zona legislativă, ca partener, punând la dispoziție cea mai calificată expertiză profesională.

Pentru a face auzită vocea industriei de exploatare forestieră și de prelucrare primară a lemnului, ASFOR a spus mereu „prezent” la dezbaterile care au contat în pentru industrie. A participat cu bună-credință și profesionalism la toate proiectele și evenimentele – publice sau private – care au avut în centrul atenției sectorul forestier. A creat însă și o serie vastă de evenimente proprii.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiție de 700.000 de euro pentru dotarea a 5 paturi de terapie intensivă pentru nou-născuți la Maternitatea Suceava

În condițiile unei avalanșe de fake-news aruncate în mass-media și în mediul online, ASFOR și-a asumat un important rol în zona comunicării. Plecând de la premisa că cea mai bună apărare este adevărul, ASFOR le-a prezentat românilor nu doar drumul lemnului din pădure spre casele lor, ci și efortul unui sector care contribuie fundamental la economia țării.

A organizat conferințe, a produs filme documentare, a publicat revista de specialitate „Meridiane forestiere” și a înființat site-ul de știri forestmania.ro, singurul site din România dedicat sectorului.

În plan internațional, ASFOR este membru al redutabilelor organizații internaționale EOS, CETTAR și CEI-Bois.

GRY06056 2 1260x840 1 - Moldova Invest

În timpul evenimentului de la Sfântu Gheorghe, au fost lansate 2 cărți – „CREDINȚĂ, CINSTE ȘI ADEVĂR. Patru ani în slujba forestierilor și a pădurii”, semnată de Ciprian Dumitru Muscă și primul Ghid ASFOR, dedicat protecției muncii în sectorul forestier. A fost proiectat documentarul „Noi suntem ASFOR!”

Moldova Invest îți recomandă și ...   Planuri ambițioase de investiții în județul Vaslui! Heliport, parc fotovoltaic și parc agroindustrial, în fruntea priorităților

La ședința de la Sfântu Gheorghe au participat peste 180 de reprezentanți ASFOR din 21 de județe – Sălaj, Cluj, Dolj, Maramureș, Vrancea, Sibiu, Harghita, Covasna, Suceava, Brașov, Prahova, Neamț, Bacău, Argeș, Timiș, Bistrița, Călărași, Hunedoara, Gorj, Buzău, Bihor – și din București.

„Sectorul forestier trebuie și merită să fie cunoscut, înțeles și apreciat pentru importanța sa în economia țării noastre. Împreună suntem mai puternici și putem contribui la dezvoltarea organică a economiei țării noastre!”, a declarat Ciprian Dumitru Muscă la începutul noului său mandat de președinte ASFOR.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top