Connect with us

Companiile solicită Guvernului să aprobe recrutarea suplimentară a zeci de mii de lucrători străini

National

Companiile solicită Guvernului să aprobe recrutarea suplimentară a zeci de mii de lucrători străini

România e dependentă de angajații străini. Anul trecut, contingentul de o sută de mii de lucrători străini a fost epuizat, așa că pentru anul acesta companiile au cerut avize să poată recruta încă 40.000 de străini, potrivit cifrelor Economedia.ro

Cu toate acestea, Guvernul nu a dat deocamdată undă verde. Cea mai mare nevoie de salariați străini e în domenii precum HoReCa, producție și construcții, informează Digi24.

Yosef Gavriel Peisakh, cofondator Patronatul Importatorilor de Forță de Muncă a transmis: „Preconizăm o suplimentare de cel puțin 50.000 peste cei 100.000 care au fost aprobați, intervine și chestiunea cu intrarea României în Schengen. România oferă un salariu minim exact ca și angajaților români. Străinii prestează și mai mute ore, și atunci sunt plătiți mai bine.”

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministrul Boloş: "Începând din 20 februarie se vor putea face primele plăţi aferente ajutorului de încălzire"

Sursa citată menționează că, anul acesta ar fi nevoie de 140.000 de salariați, însă, deocamdată, Guvernul a dat tot o sută de mii de avize de recrutare, la fel ca în 2022. O metodă pentru a proteja locurile de muncă ale românilor în eventualitatea unei crize economice, spun experții în resurse umane.

În acest context, Bogdan Badea a explicat:

Probabil vor să restricționeze acest lucru tocmai pentru a vedea dacă și intern există mai multe soluții. În cazul unei recesiuni, probabil că numărul de locuri de muncă se va reduce, pentru susținerea muncitorilor români.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Băncile înăspresc condiţiile de creditare pe retail, corporate şi IMM

O astfel de măsură pare în favoarea muncitorilor din România. Pentru mulți dintre ei, România nu e destinația finală. România e doar o poartă de intrare în Europa, în UE. O decizie asupra suplimentării numărului angajaților străini ar trebui luată de Executiv până la mijlocul anului.”


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, Editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


Revista economică Moldova Invest

- citeste versiunea e-paper -

- read the e-paper english version -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
To Top