Connect with us

Elena BIRTOC, manager Carel Woodworks: “ne confruntăm cu probleme deosebite care pun sub semnul întrebării continuarea activitatii in industria mobilei”

National

Elena BIRTOC, manager Carel Woodworks: “ne confruntăm cu probleme deosebite care pun sub semnul întrebării continuarea activitatii in industria mobilei”

Scumpirile din ultimul an au afectat și  industria mobilei, astfel încât proprietarii și conducătorii de fabrici sunt nevoiți să-și oprească activitatea din cauza costurilor ridicate

Zeci de proprietari și conducători de fabrici au participat joi, 22 septembrie 2022, la întâlnirea cu reprezentanții Guvernului României, unde au fost dezbătute 𝐏𝐑𝐎𝐏𝐔𝐍𝐄𝐑𝐈𝐋𝐄 𝐃𝐄 𝐌𝐀𝐒𝐔𝐑𝐈 𝐏𝐄𝐍𝐓𝐑𝐔 𝐒𝐀𝐋𝐕𝐀𝐑𝐄𝐀 𝐈𝐍𝐃𝐔𝐒𝐓𝐑𝐈𝐄𝐈 𝐑𝐎𝐌𝐀𝐍𝐄𝐒𝐓𝐈 𝐃𝐄 𝐌𝐎𝐁𝐈𝐋𝐈𝐄𝐑 𝐒𝐈 𝐃𝐄 𝐏𝐑𝐎𝐃𝐔𝐒𝐄 𝐃𝐈𝐍 𝐋𝐄𝐌𝐍. Conferința a fost organizată de Asociația Producătorilor de Mobilă din România.
Elena Birtoc, manager Carel Woodworks, membru în Consiliul Director APMR.:

  „Trăim niște vremuri tare ciudate, în fabricile de mobilă noi am mizat pe resursa naturală și pe resursa umană; ori avem probleme și în sectorul sesurse umane și în resursa naturală, pe lângă toate astea a venit și resursa energetică.

Ca atare ne confruntăm cu probleme deosebite care pun sub semnul întrebării faptul de a continua activitatea. Mulți colegi, de-ai mei din industrie, ori au oprit ativitatea, ori pur și simplu au probleme grave care duc până la insolvență, și în Satu Mare s-au întâmplat aceste lucruri, cel puțin în ultima vreme două firme din Satul Mare au intrat în insolvență și alte două firme nu mai lucrează cu efectivul cu care au lucrat și au redus foarte mult personal. Atunci lucrăm puțin ca să putem să supraviețuim. România stă foarte bine la emisiile de carbon, ca atare noi nu poluăm din cauza sărăciei, nu avem emisie de carbon, că nu prea mai avem industrie.

La biodiversitate noi stăm foarte bine, depășim chiar țările ca Norvegia, Suedia, Marea Britanie. Ne depășesc, practic, doar Spania și Franța, deci suntem pe locuri foarte bune.  Avem o pădure sănătoasă; nu înțelegem de ce această criză a lemnului, că practic noi avem lemn, avem păduri sănătoase.

Cea mai mare problemă la noi nu este atât cu lipsa lemnului, ci este cu calitatea acestuia, dar noi avem o calitate foarte bună. Noi am citit anumite studii, am văzut ce au spus și alți oameni care au expertiză în acest domeniu.

S-a importat foarte mult lemn din Austria, mai ales lemn de rășinos, care este un lemn care rezultă din doborâturi și ajunge în România lemn bolnav și lemn care ne aduce în România foarte multe boli și atunci prețul este deosebit de mic pentru că ei vor să scape de acest lemn”, a declarat Elena Birtoc, manager Carel Woodworks, membru în Consiliul Director Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România (APMR).

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministrul Boloş: "Începând din 20 februarie se vor putea face primele plăţi aferente ajutorului de încălzire"

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, Editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


Revista economică Moldova Invest

- citeste versiunea e-paper -

- read the e-paper english version -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
To Top