Connect with us

Fonduri NORVEGIENE și SEE, între 10.000 EURO și 200.000 EURO, pentru startup-urile din ROMÂNIA

National

Fonduri NORVEGIENE și SEE, între 10.000 EURO și 200.000 EURO, pentru startup-urile din ROMÂNIA

Startup-urile din România pot obține finanțări nerambursabile între 10.000 euro și 200.000 de euro pe proiect, printr-o nouă linie de fonduri norvegiene și SEE

Antreprenorii români pot depune propunerile de proiect, până la data de 14 iulie 2022, ora 14:00.Bugetul apelului este de 3,58 milioane euro.

Intensitatea sprijinului reprezintă până la 85% din totalul activităților eligibile din cadrul proiectului. Așadar, în situația în care grantul va ajunge la 85%, start-upul beneficiar va trebui să acopere din resurse proprii restul de 15% din investiție. O cerință este ca solicitantul să fie înființat de cel puțin 6 luni, dar nu mai mult de 4 ani de la data termenului limită din apel.   

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministerul Agriculturii oferă un SPRIJIN de 15.000.000 de LEI pentru producția STRUGURILOR de MASĂ

Fonduri norvegiene 2022: condiții de finanțare

Firmele românești solicitante trebuie să îndeplinescă o serie de condiții, printre care:

  • Să fie microîntreprinderi sau întreprinderi mici.
  • Să fie înregistrate ca entități juridice din România, care funcționează conform Legii 31/1990 privitoare la  societăți comerciale.
  • Să fi fost înființate și înregistrate de cel puțin 6 luni și să funcționeze de cel mult 4 ani, la data termenului limită al acestui apel de proiecte.
  • Trebuie să funcționeze în una din cele 3 arii de interes ale Programului (Inovare verde în industrie, Creștere albastră și TIC).
  • Solicitanții eligibili vor fi întreprinderi necotate la bursă (cf. art 22 din Reg 651/2014) pe o perioadă de până la 4 ani de la data înregistrării lor, care nu au distribuit încă profit și care nu s-au format prin fuziune.
Moldova Invest îți recomandă și ...   Secţia Obstetrică-Ginecologie de la Spitalul Judeţean SUCEAVA va intra în REABILITARE

Se poate oferi sprijin proiectelor care vor desfășura activități în cadrul întreprinderii care solicită finanțare într-una din următoarele arii inovatoare:

  1. Dezvoltarea, implementarea și investițiile în tehnologii ecologice inovatoare
  2. Dezvoltarea de produse și servicii ”verzi”
  3. Dezvoltarea și implementarea de ”procese de producție mai verzi”.

Proiecte în parteneriat.  Nu este obligatoriu, dar se vor acorda puncte in plus la evaluare startup-urilor care aplică împreună cu entități din Norvegia, Islanda sau Liechenstein (țările finanțatoare). Partener eligibil poate fi orice entitate publică sau privată, comercială sau necomercială, înregistrată ca persoană juridică în Norvegia, Islanda, Liechenstein sau în România.

Moldova Invest îți recomandă și ...   SCHIMBARE pentru BUGETARI: transferurile la CERERE, doar cu APROBAREA INSTITUȚIEI de unde pleacă

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in National

Revista Moldova Invest

- Citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
To Top