Connect with us

Guvernul ROMÂNIEI a majorat ALOCAȚIA lunară de PLASAMENT cu circa o TREIME

National

Guvernul ROMÂNIEI a majorat ALOCAȚIA lunară de PLASAMENT cu circa o TREIME

Guvernul României a majorat alocația de plasament la 1,808 indicatorul social de referință (ISR), respectiv 950 lei/lună pentru copilul normal și 1.425 lei/lună pentru copilul cu dizabilități

Astfel, începând cu luna iulie 2022, alocația lunară de plasament va fi de 950 de lei, față de 631 de lei cât a fost pană acum, respectiv, 1.425 de lei pentru copilul cu dizabilități, față de 945 de lei, cât a fost pană acum.

Moldova Invest îți recomandă și ...   ROMAQUA GROUP: INVESTIȚII de aproximativ 1.000.000 de EURO în MODERNIZAREA liniilor de ÎMBUTELIERE

La fel ca mai multe tipuri de ajutoare sociale, alocația lunară de plasament este raportată la indicatorul social de referință (ISR), acum stabilindu-se o altă valoare ce trebuie înmulțită cu ISR pentru a obține suma acordată sub forma alocației de plasament, respectiv 1,808, față de 1,2, cât a fost până acum.

Alocația lunară de plasament este acordată, potrivit Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, pentru fiecare copil faţă de care s-a luat măsura plasamentului la o familie, persoană, asistent maternal, într-un serviciu de tip rezidențial al unui organism privat acreditat sau s-a instituit tutela, în condițiile legii, se acordă o alocaţie lunară de plasament, al cărui cuantum este reprezentat de multiplicarea indicatorului social de referinţă cu 1,808.

Moldova Invest îți recomandă și ...   FINAȚĂRI NERAMBURSABILE în valoare de 100.000.000 de EURO pentru proiecte de investiții în DEZVOLTAREA rețelei de distribuție a ENERGIEI ELECTRICE

Ordonanța de Urgență nr. 95/2022 care reglementează creșterea alocației de plasament a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 647/29 iunie 2022.

Nivelul alocației de plasament prevăzută de art. 128 alin. (1) din Legea nr. 272/2004, republicată, astfel cum este modificat prin Ordonanța de Urgență nr. 95/2022, se acordă începând cu luna următoare intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in National

Revista Moldova Invest

- Citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
To Top