Connect with us

Meserie NOUĂ în România: EXPERT în DEZVOLTARE DURABILĂ

National

Meserie NOUĂ în România: EXPERT în DEZVOLTARE DURABILĂ

România a făcut un pas înaintea celorlalte țări europene, conturând o nouă meserie, cea de expert în dezvoltare durabilă, anunță Laszlo Borbely, consilier de stat în Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă

România trebuie să se alinieze strategiei de dezvoltare durabilă, parte a Agendei ONU 2030, specifică Laszlo Borbely, în cadrul Conferinței Naționale dedicată Programului “Tineri Lideri pentru Agricultură”. În această privință, consilierul a anunțat adăugarea unei noi meserii pe piața forței de muncă din România: expert în dezvoltare durabilă. Acționând pe termen mediu și lung, expertul în dezvoltare durabilă va conduce activități de consultare și gestionare a proiectelor, programelor, strategiilor și politicilor publice asociate activității admininstrațiilor publice locale și centrale.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Vin vești bune de la BNR! Se estimează că inflația va scădea rapid în următoarele luni!

“Avem o rată de ocupare a forţei de muncă, care este cea mai mare din Uniunea Europeană – 21,4%, dar nu avem specialişti, ce am făcut cu educaţia timp de 32 de ani? Noi, în România, la Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă avem o nouă meserie – expert în dezvoltare durabilă – şi suntem primii din Europa care avem o asemenea meserie, din câte am aflat. O să avem 2.000 de experţi în dezvoltare durabilă până în 2026, primii 150 îi educăm acum printr-un curs post universitar în administraţia publică şi nu numai, expert în dezvoltare durabilă în diferite domenii. Haideţi să punem mână de la mână şi să avem experţi în dezvoltare durabilă pe linia agriculturii. Siguri vom fi parteneri (…) Parteneriatul este unul dintre cuvintele cheie”, a adăugat Laszlo Borbely.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Aurul, la mare căutare printre investitori!

Foametea (obiectivul 2), cercetarea-inovarea (obiectivul 9), comunități durabile (obiectivul 11), producție și consum durabil (obiectivul 12), viața acvatică (obiectivul 14) biodiversitatea (obiectivul 15) se numeră printre țintele la care se așteaptă ca și România să aspire, în consens cu viziunea internațională. Borbely totodată accentuează nevoia de schimbare a mentalității în rândul tinerilor pentru a garanta siguranța unui viitor prosper.

 

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

To Top