Connect with us

Turismul de tip INCOMING, sprijinit printr-o NOUĂ MĂSURĂ a STATULUI. Reacția Asociației Incoming România

National

Turismul de tip INCOMING, sprijinit printr-o NOUĂ MĂSURĂ a STATULUI. Reacția Asociației Incoming România

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a publicat proiectul schemei de ajutor de minimis ce urmărește facilitarea desfășurării activităților de incoming

Publicată în mod oficial pe site-ul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, schema de minimis, acum aflată în consultare și dezbatere publică, propunere acordarea unui sprijin de financiar, provenit din bugetul de stat, tuturor operatorilor din turism ce doresc să dezvolte activități de tip incoming.

Turismul de incoming, reflectă activitățile de admininstrare, a sejururilor vizitatilor străini, în România, atât prin stimularea creșterii numărului de vacanțieri, cât și prin prelungirea șederii acestora înăuntrul țării.

Incomingul este deosebit de important, fiind o activitate de export pentru țară, prin contribuția de valută adusă în România de către vizitatorii străini. Din acest motiv, lansăm spre consultare publică schema de minimis care va contribui la repoziționarea noastră, ca destinație competitivă. Concret, cheltuielile efectuate de operatorii economici pentru organizarea acestor pachete turistice vor fi decontate parțial cu fonduri de la bugetul de stat. Inițiativa va facilita activitatea economică a mediului privat, aspect ce se traduce în atragerea turiştilor străini, în creşterea încasărilor provenite din turism şi, prin urmare, în creşterea contribuţiei turismului în PIB”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

Moldova Invest îți recomandă și ...   IATĂ care sunt cele mai căutate INDUSTRII în care ROMÂNII își doresc un LOC de MUNCĂ

Subvențiile acordate vor însuma 40 de euro pentru fiecare turist străin care a achiziționat, respectiv plătit, în anul anterior depunerii, printr-o agenție organizatorea de incoming din România, fie direct ori printr-un partener extern, un sejur ori circuit turistic de cel puțin 4 nopți în România

O sumă în valoare de 2 euro este conferită suplimentar antreprenorului pentru fiecare noapte petrecută în plus, de către turist, peste cele 4 amintite anterior, din cadrul aceluiași sejur ori circuit vacanțier.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Exportăm grâu şi porumb, importăm pâine congelată, lapte şi carne. Rezultatul: un DEFICIT de 5 miliarde EURO în balanta comerciala a ROMÂNIEI

1.200 este numărul estimativ al operatorilor economici care vor beneficia de pe urma măsurii. Ajutoarele au o valoare totală estimată de maxim 20.000.000 de lei, pe întreaga perioadă de timp a punerii în practică (de la data adoptării până la 31 decembrie 2023). Comunicatul MAT precizează, de asemenea, că înscrierile vor fi desfășurate, de la cap la coadă, în mediul digital, făcându-se folosință de o nouă aplicație informatică elaborată special pentru înlesnirea proceselor birocratice din spatele schemei de ajutor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   LISTA cu statusul SOLICITANȚILOR pentru programul IMM AGRI-FOOD a fost PUBLICATĂ

AIR (Asociația Incoming România) salută și sprijină această inițiativă a ministerului de resort, considerând că pentru prima dată, în ultimii ani, turisul de incoming (primirea turiștilor străini în țară) este recunoscut, de către autorități, ca export de servicii turistice și este sprijinit. Acordarea unei prime de incoming, drept primă de export, cu plată din bugetul național, în vederea susținerii eforturilor din spatele exporturilor românești pentru diminuarea deficitului valutar al țării, este o recunoaștere a importanței și a potențialului activității de incoming pentru dezvoltarea turismului românesc” a adăugat Ovidiu Tudor, președintele AIR în vederea poziției, față de proiect, a alianței de agenții turistice citate.

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in National

Revista Moldova Invest

- Citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
To Top