Connect with us

Creșterea capacității administrative a ADR Nord Est finanțată distinct de Comisia Europeană

Neamt

Creșterea capacității administrative a ADR Nord Est finanțată distinct de Comisia Europeană

ADR Nord Est beneficiază, în cadrul Programul Regional N-E 2021 – 2027 de finanțarea unui proiect prin care instituția are drept obiectiv creșterea capacității administrative și îmbunătățirea performanțelor instituției

La conferința de lansare a Programului Regional N-E 2021 – 2027 de la Piatra Neamț, Directorul General al ADR Nord Est, Vasile ASANDEI, le-a vorbit celor prezenți despre proiectul prin care ADR Nord Est îl va implementa împreună cu Organizația pentru Dezvoltare și Cooperare Economică (OECD).

”Suntem singura instituție din țară, beneficiară a unui proiect finanțat de Comisia Europeană, prin care am construit și vom implementa o foaie de parcurs pentru creșterea capacității administrative a ADR Nord Est.

Această foaie de parcurs este un proiect finanțat de Comisia Europeană și implementat cu Organizația pentru Dezvoltare și Cooperare Economică (OECD).

Este un document strategic care vizează îmbunătățirea  performanței unei organizații, prin realizarea de analize-diagnostic pe 5 piloni și prin stabilirea unui plan cu acțiuni specifice pentru rezolvarea problemelor constatate în acești 5 piloni

Acești 5 piloni se referă la oameni, la resursa umană în general, la organizație, la felul în care este structurată și cum își poate gestiona activitățile pe care le are, precum și la felul în care facem planificarea și cum anume sunt implementate și coordonate diversele acțiuni din interiorul unui program. Nu doar noi suntem implicați în acest proces, ci împreună cu partenerii noștri din regiune și din țară”,  a precizat Directorul General al ADR Nord Est, VASILE ASANDEI.  

Moldova Invest îți recomandă și ...   Primarul nemțean Vasile MĂRCULEȚ: "TIMIȘEȘTI trebuie să se dezvolte ca o comună europeană"

”Vom avea o resursă financiară dedicată din program,  cu ajutorul căruia vom putea face cursuri interne, externe, schimburi de experiență, coaching, mentoring, workshopuri”

”Noi am spus așa: dacă tot suntem beneficiarii acestui proiect finanțat de Comisia Europeană și în interiorul  Programului Regional, am pus un cod de cheltuială care va însemna că vom avea o resursă financiară dedicată din program,  cu ajutorul căruia vom putea face cursuri interne, externe, schimburi de experiență, coaching, mentoring, workshopuri, evenimente internaționale, vizite externe.

Cum am mai spus numai împreună putem avea succes. De aceea, aceste surse sunt alocate și beneficiarilor, celor care semnează un contract de finanțare, care vor avea o componentă de formare în interiorul proiectelor, dar și tuturor celorlalți potențiali beneficiari și reprezentanți ai autorităților de management. Trebuie să învățăm împreună!”, a conchis Directorul General al ADR Nord Est, Vasile ASANDEI.  

Moldova Invest îți recomandă și ...   Despre modernizare și progres în comuna nemțeană GRINȚIEȘ cu primarul Ana BUȘTIHAN


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

Revista economică Moldova Invest, Editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


Revista economică Moldova Invest

- citeste versiunea e-paper -

- read the e-paper english version -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
To Top