Connect with us

Ministrul Ioan Marcel BOLOȘ: ”De acum, prin DESCENTRALIZARE, regiunile își vor lua soarta în propriile mâini”

Neamt

Ministrul Ioan Marcel BOLOȘ: ”De acum, prin DESCENTRALIZARE, regiunile își vor lua soarta în propriile mâini”

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, IOAN MARCEL BOLOȘ, a ținut să sublinieze la conferința de lansare a Programului Regional N-E 2021 – 2027  importanța descentralizării, spunând că, din acest moment, soarta fiecărei regiuni este luată în propriile mâini de către fiecare agenție 

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, IOAN MARCEL BOLOȘ, a fost prezent la evenimentul lansării Programului Regional N-E 2021 – 2027 de la Piatra Neamț, printr-o transmisie online de la Bruxelles, iar mesajul acestuia a fost unul de susținere a ideii de descentralizare, ca soluție de diminuare a birocrației și de sporire a eficienței în procesul de absorbție a fondurile puse la dispoziție prin Programului Regional N-E 2021 – 2027.    

Moldova Invest îți recomandă și ...   Adrian DUPU: "DRRM vine în sprijinul Republicii Moldova în luarea tuturor măsurilor necesare pentru consolidarea comunității de limbă, cultură și istorie"

”Implementarea programelor operaționale la nivelul fiecărei regiuni este un lucru de o importanță deosebită. Pentru noi toți și pentru toate agențiile de dezvoltare regională un moment istoric, în care  și de acum, împreună cu comitetul de monitorizare și cu autoritatea de nanagement, deciziile se vor lua în timp real și problemele care sunt în implementarea programelor operaționale se vor rezolva în timp real, în favoarea beneficiarilor. Când am gândit să descentralizăm dezvoltarea regională și programele operaționale, ne-am gândit la dezvoltarea regiunilor”, a precizat Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, IOAN MARCEL BOLOȘ. 

 

”Un motiv pentru care s-a recurs la descentralizarea regională este că beneficiarii reclamă în mod justificat birocrația, iar din această perspectivă credem noi că, rămânând doar mecanismele specifice pentru ceea ce înseamnă autoritatea de management la nivel regional, aici avem un câștig foarte mare”

”Unul dintre motivele pentru care este benefică această descentralizare a dezvoltării regionale este acela de a apropia nevoile de dezvoltare regionale și a le pune la un loc cu sursele de finanțare. Un alt motiv pentru care s-a recurs și s-a stabilit că avem nevoie de descentralizarea regională este că beneficiarii reclamă în mod justificat birocrația și numeroasele documentele pe care le  depun pentru obținerea finanțărilor, iar din această perspectivă credem noi că odată cu eliminarea nivelului de control și structurilor existente la nivel național, rămânând doar mecanismele specifice pentru ceea ce înseamnă autoritatea de management la nivel regional, aici avem un câștig foarte mare în favoarea beneficiarilor.

Ei sunt primii care vor resimți asta. Cred că vor avea o perioadă dificilă în care se vor obișnui că de acum înainte, deciziile nu se mai iau la București, ci la nivel regional, iar căutarea soluțiilor în implementarea programelor operaționale trebuie făcută la nivel regional”, a precizat Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, IOAN MARCEL BOLOȘ. 

Moldova Invest îți recomandă și ...   POR NE 2021-2027 va finanța PROIECTE din sfera a 8 PRIORITĂȚI de dezvoltare! Valoare 1,75 miliarde de euro

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

Revista economică Moldova Invest, Editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


Revista economică Moldova Invest

- citeste versiunea e-paper -

- read the e-paper english version -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
To Top