Connect with us

Continuă dezbaterile pe bugetul de stat şi pe cel al asigurărilor sociale în plenul reunit

Raport Parlamentar

Continuă dezbaterile pe bugetul de stat şi pe cel al asigurărilor sociale în plenul reunit

Dezbaterile pe proiectul de buget de stat şi pe cel al asigurărilor sociale pe anul 2023 continuă și astăzi, 14 decembrie 2022, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului

Dezbaterile generale au avut loc ieri, iar astăzi vor fi dezbătute amendamentele, cele două proiecte pe articole şi pe fiecare ordonator de credite în parte.

Votul final pe cele două proiecte ar urma să fie dat mâine, 15 decembrie 2022.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Membrii Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații au analizat proiectul Legii bugetului pentru anul 2023

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au dat raport favorabil, marţi, la proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2023, fiind înregistrate 23 de voturi ‘pentru’ şi 7 ‘împotrivă’.

Parlamentarii din comisii au acceptat câteva amendamente faţă de proiectul aprobat în Guvern, de impact redus.

Unul dintre amendamentele acceptate, propus de PSD, se referă la majorarea indemnizaţiei personalului neclerical angajat în unităţile de cult. Potrivit amendamentului, ‘în 2023, cuantumul brut al contribuţiei lunare pentru personalul neclerical angajat în unităţile de cult din ţară este de 2.300 lei, faţă de 2.080 cât este în proiectul de buget’. Impactul bugetar este de 52.690.000 lei, iar sursa de finanţare este Ministerul Finanţelor.

Moldova Invest îți recomandă și ...    Mihai Weber, președintele Comisiei SIE: "Analizând proiectul de buget al SIE, pot afirma că este un buget echilibrat și  realist, în concordanță cu liniile trasate de CSAT, răspunzând situației geopolitice actuale"

De asemenea, un alt amendament acceptat este la anexa Ministerului Afacerilor Interne şi se referă la alocarea a 15.000.000 lei pentru implementarea a încă 1.000 de kituri de brăţări de monitorizare a infractorilor. Au mai fost şi amendamente de redistribuiri de sume.

Anterior, comisiile au dat raport favorabil şi pentru proiectul Bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2023.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Raport Parlamentar

Revista economică Moldova Invest, Editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


Revista economică Moldova Invest

- citeste versiunea e-paper -

- read the e-paper english version -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
To Top