Connect with us

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2023

Revista economică “Moldova Invest” - nr.3

Revista Moldova Invest

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2023

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

La zi de sărbătoare, lansăm cea de-a treia ediție, cea de primăvară, a proiectului MOLDOVA INVEST.

Ce puteți regăsi în cuprinsul acestei ediții

Ne aflăm la cea de-a treia ediție a proiectului Moldova Invest și aș dori să îmi exprim recunoștința și să transmit cele mai sincere mulțumiri tuturor părților implicate.

Uneori, banii nu reprezintă esența unor inițiative menite să producă schimbări fundamentale în viața unor comunități mari, inițiative care implică un consum imens de energie, timp și expertiză de valoare oferite de lideri incontestabili din mediul economic, administrativ, medical, educațional, politic, cultural-sportiv.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Revista economică “Moldova Invest” – nr.2

Regiunea de Nord-Est a României prezintă anumite particularități determinate de cursul nostru istoric, de poziționarea geografică și relief, de mentalități, obiceiuri și credințe până la realitățile curente ce țin de infrastructură și resurse care doar analizate și tratate într-o manieră unitară pot favoriza o creștere graduală a condițiilor de viață și a nivelului de trai din Moldova.

În ultimii 33 de ani, Regiunea noastră a fost caracterizată de conflicte inter-județene generate de dorința anumitor grupuri de a capacita mai multă influență într-un anumit județ sau în altul. Foarte puțin sau deloc, forțele politice și efectivele administrative au conlucrat pentru binele comun al Regiunii. Însuși conceptul de regiune sau regionalizare le suna rece și străin în ureche.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Revista economică "Moldova Invest" - nr.1

De câte ori nu au văzut modele de bună practică în materie de regionalizare în Europa? Oare nu s-a înțeles că într-o lume tot mai globalizată și mai concurențială puterea și prosperitatea este a celor care se asociază sub aspect administrativ, economic și politic iar proiectele mici devin treptat, dar sigur, irelevante?!?

Perioadele contextualizate de crize severe și incertitudini majore generează sigur probleme dar… și oportunități. Opțiunea noastră, depinde doar de viziunea noastră !

Moldova Invest îți recomandă și ...   Revista economică “Moldova Invest” – nr.2

Poate pentru prima oară în 33 de ani România are la dispoziție resurse financiare suficiente pentru realizarea unui salt economic sustenabil și semnificativ. Republica Moldova are deopotrivă o șansă majoră pentru a-și asigura viitorul în context european, împreună sau alături de România.

Acestea sunt realitățile prezentate în ediția de primăvară, din 2023, a Moldova Invest.

CU ÎNCREDERE,

ION ȘTEFANOVICI,

Redactor Șef News Moldova / Moldova Invest


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Revista Moldova Invest

To Top