Connect with us

LILIANA AGHEORGHICESEI, președintele Patronatelor IMM jud. SUCEAVA: ”Cel mai mare concurent al micului întreprinzător este statul”

Suceava

LILIANA AGHEORGHICESEI, președintele Patronatelor IMM jud. SUCEAVA: ”Cel mai mare concurent al micului întreprinzător este statul”

LILIANA AGHEORGHICESEI, președintele Patronatelor IMM din jud. Suceava, a dezbătut, în calitate de invitat a celei mai recente ediții MOLDOVA ÎN DIRECT, provocările majore din economia românească

”IMM-urile consolidează foarte mult acel buget național de la care toate celelalte părți componente ale economiei nu ar merge fără acest buget național. Și atunci stăm și ne gândim de ce nu sunt sprijiniți oamenii de afaceri, ca să poată plăti mai multe taxe, mai multe impozite? Întotdeauna se spune că atunci când într-o familie există o bunăstare, toată familia este mulțumită. Extrapolăm la nivelul țării noastre, dacă mediul de afaceri ar fi sprijinit și ajutat… De fapt, deși ajutorul nu cred că este sprijinit pe ideea de ”a întinde mâna”, nu, ci să avem o legislație corectă, în așa fel încât să ne putem desfășura activitatea.

Și nu vrea să se simtă nimeni lezat, poate din cei care ne ascultă pe noi, dar dacă nu vor fi schimbări majore și dacă cu adevărat cei care decid soarta acestei țări nu se implică și nu vin la masa dialogului, lucrul acesta va avea repercisiuni foarte grave și nu numai pentru mediul de afaceri, ci pentru toată lumea”, a spus LILIANA AGHEORGHICESEI, președintele Patronatelor IMM din județul Suceava, dar și vicepreședinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Premierul CIUCĂ: "Acum, investițiile devin locomotiva creșterii economice"

”Cel mai mare concurent al micului întreprinzător sunteți dumneavoastră, statul”

”Am ridicat această problemă, chiar la discuția cu primul ministru, cu domnul Nicolae Ciucă. I-am spus, domnule prim-ministru, cel mai mare concurent al micului întreprinzător sunteți dumneavoastră, statul. Ne luați forța de muncă pe care tot noi o formăm, prin aceste salarii nejustificate. Și noi, agenții economici, căutăm să ne ținem oamenii și căutăm să facem tot ce este posibil să le dăm salarii mult mai bune, dar dacă productivitate nu ai, de unde? Nimeni, niciodată nu va împrumuta bani la bancă să dea salarii, fără să aibă un profit sau să aibă posibilitatea de a returna acesi bani la bancă (…) Am căutat o alternativă, să aducem forță de muncă din alte țări, eu am angajați din Nepal, dar nu este o rezolvare. Vedeți, asta înseamnă că mediul economic încearcă cu încăpăținare chiar să reziste, a spus LILIANA AGHEORGHICESEI, președintele Patronatelor IMM din județul Suceava.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Primarul sucevean Maria TOMESCU, proiecte pentru BAIA, o localitate într-un proces continuu de dezvoltare

”Suceava are 18 IMM-uri la mia de locuitori, la nivel de țară sunt 24 de IMM, pe când în Italia sunt 64 de IMM-uri, în Austria sunt 256”

”În România și în județul Suceava există loc pentru a se dezvolta mediul de afaceri. De ce spun asta? Pentru că media europeană în ceea ce privește IMM-urile este mult, mult mai amre decât la noi, deci cumva ar fi un loc propice de ase dezvolta micile ăi marile afaceri. De pildă, Suceava are 18 IMM-uri la mia de locuitori, la nivel de țară sunt 24 de IMM, pe când în Italia sunt 64 de IMM-uri, în Austria sunt 256. Ne punem întrebarea: de ce nu se dezvoltă și în România la fel. Din cauza instabilității pe care nu putem să o mai acceptăm și lucrul acesta trebuie să îl privească foarte serios decidenții”, a susținut LILIANA AGHEORGHICESEI, președintele Patronatelor IMM din județul Suceava.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Gabriel Bunduc, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, anunță reluarea procedurii de licitație pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate al Autostrăzii Brașov – Bacău


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, Editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


Revista economică Moldova Invest

- citeste versiunea e-paper -

- read the e-paper english version -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
To Top