Connect with us

Mondernizarea vechiului drum dintre Bucovina și Ardeal, pe lista de obiective ale CJ Suceava

WhatsApp Image 2023 05 30 at 13.14.00 - Moldova Invest

Suceava

Mondernizarea vechiului drum dintre Bucovina și Ardeal, pe lista de obiective ale CJ Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că va continua procesul de modernizare a vechiului drum care leagă Bucovina de Ardeal. Mai sunt de modernizat doar 3,4 kilometri până la granița cu județul Bistrița Năsăud

Flutur a menționat că drumul județean Grădinița-Coșna a fost deja modernizat pe o distanță de 8,3 kilometri, cu o investiție de peste 6 milioane de euro realizată de Consiliul Județean Suceava.

Modernizarea a inclus construcția a două poduri, 52 de podețe și 144 de amenajări de acces în curțile localnicilor. Această investiție conectează județul Suceava cu județul Bistrița Năsăud.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiție de peste 23 de milioane de lei pentru construirea Bazinului de Înot din Lunca Dornelor

Urmează ca drumul să fie modernizat în continuare, iar în ședința de miercuri, Consiliul Județean Suceava va aproba indicatorii tehnico-economici pentru segmentul de drum de 3,4 km până la hotarul cu județul Bistrița Năsăud, conform declarațiilor lui Flutur.

El a subliniat că distanța până la Năsăud este mai mică de 25 de kilometri de la locul respectiv.

“Consiliul Județean Suceava modernizează un nou drum, vechiul traseu dintre Bucovina și Ardeal, care va contribui la dezvoltarea turistică și economică a zonei Țara Dornelor în legătură cu Valea Someșului, Ilva Mare, Ilva Mică și spre Năsăud”, a concluzionat Flutur.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Aeroportul Iași va beneficia de un al doilea parc fotovoltaic, de cinci ori mai mare decât cel existent

Se va continua acest proces de modernizare și se speră ca anul viitor să se finalizeze modernizarea drumului până la granița cu județul Bistrița Năsăud.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

To Top