Connect with us

Proiectarea autostrăzii Suceava-Siret, MAJORATĂ cu 18%

Suceava

Proiectarea autostrăzii Suceava-Siret, MAJORATĂ cu 18%

Valoarea contractului de elaborare a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru drumul de mare viteză Suceava-Siret a fost majorată cu aproximativ 18%, până la 11,86 de milioane de lei, conform informațiilor din SEAP

Decizia a fost luată în contextul celor trei crize care au dus la instabilitatea din piața construcțiilor: criza economică post – Covid, criza energiei și criza cauzată de conflictul militar din Ucraina.

„Suplimentarea pretului contractului prin introducerea rezervei de implementare aferentă ajustării prețurilor în cuantum de aproximativ 18,03% din valoarea restului rămas de executat al contractului la data de 11 mai 2022, reprezentând suma de 1,77 milioane de lei fără TVA”, potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

a) criza economică post-COVID;
b) criza energiei;
c) criza suplimentară ca urmare a conflictului militar din regiunea Mării Negre.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Excelența Sa Domnul Maciej Lang, Ambasadorul Poloniei: “Regiunea Moldovei are o lungă tradiție de legături cu Polonia”

Contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic de execuție pentru Drum Expres Suceava – Siret a fost semnat în septembrie 2020 cu asocierea Search Corporation – Egis, pentru suma de 10,09 milioane de lei fără TVA.

Termenul de finalizare, care era inițial octombrie 2022, a fost prelungit până în septembrie 2023, potrivit celor mai recente date de pe site-ul Companiei de Drumuri.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, Editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


Revista economică Moldova Invest

- citeste versiunea e-paper -

- read the e-paper english version -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
To Top