Connect with us

Dumitru BUZATU, președintele CJ VASLUI: ”Descentralizarea aduce BENEFICII, pentru că este mult mai aproape de dorințele oamenilor”

Vaslui

Dumitru BUZATU, președintele CJ VASLUI: ”Descentralizarea aduce BENEFICII, pentru că este mult mai aproape de dorințele oamenilor”

NEWS MOLDOVA, reprezentată la conferința de lansare a Programului Regional N-E 2021 – 2027, de redactorul-șef Ion ȘTEFANOVICI, a ținut să aibă reacțiile ”la cald” de la cei mai importanți decidenți ai regiunii, de la care sunt așteptate proiecte relevante pentru dezvoltarea întregii zone

Președintele Consiliului Județean Vaslui, DUMITRU BUZATU, este unul dintre cei care au apreciat posibilitățile de finanțare oferite de Programul Regional N-E 2021-2027, dar și ideea de descentralizare, vorbind, totodată despre o ”căciulă a solidarității”.

”A fost o secetă cumplită de finanțări în anii trecuți și abia în acum s-a deschis orizonul acesta al programelor naționale, cât și cel al PNRR-ului și mai ales acest program regional, care, în primele sale forme în care a fost pus în aplicare, a generat o emulație foarte mare și a generat  dezvoltare pentru cei care au accesat fondurile respective”, a precizat președintele Consiliului Județean Vaslui, DUMITRU BUZATU, în finalul conferinței de lansare a Programului Regional N-E 2021 – 2027. 

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ionuț GHIUR, primarul comunei vasluiene VINDEREI: “Ne dorim ca, până în 2028, investițiile realizate să ne readucă tinerii acasă!”

”De aceea apare acest ”împreună”, pentru că nu se poate ca unul, care-i mai deștept să acceseze, care nu, să rămână în urmă. Nu ne putem permite să avem o asemenea viziune”

”Descentralizarea aduce beneficii, pentru că este  mult mai aproape de dorințele oamenilor,  dar dorințele oamenilor, de cele mai multe ori, nu țin cont de  posibilitățile lor reale și atunci noi trebuie să acoperim cu această ”căciulă” fie a programelor regionale, fie a programelor naționale sau guvernamentale, să acoperim cu această ”căciulă de solidaritate”, pentru ca să progresăm cu toții, asta este lucrul cel mai important pentru noi.  De aceea apare acest ”împreună”, pentru că toată lumea are nevoie, că nu se poate ca unul, care-i mai deștept accesează, care nu, să rămână în urmă. Nu ne putem permite să avem o asemenea viziune despre dezvoltarea noastră”, a susținut președintele CJ Vaslui, DUMITRU BUZATU.

Moldova Invest îți recomandă și ...   DECLARAȚII de AVERE 2022 | Raisa ENACHI, deputat AUR VASLUI

”Orice program care finanțează nevoile autorităților publice locale, pentru mine este o satisfacție”

”Pas cu pas trebuie să ne motivăm pe noi înșine și să încercăm să găsim soluții, beneficiind de acest ”împreună”, această ”căciulă de solidaritate” cu care să ne acoperim. Orice program care finanțează nevoile autorităților publice locale, pentru mine este o satisfacție, dar sigur că acesta (programul Regional N-E 2021 – 2027, n.r.)  este un program extins și mai bine finanțat și de aceea satisfacția este mai mare”, a subliniat președintele CJ Vaslui, DUMITRU BUZATU.   

Moldova Invest îți recomandă și ...   Sistemul de Garanție Returnare va deveni OBLIGATORIU pentru toți producătorii și comercianții români

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

Revista economică Moldova Invest, Editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


Revista economică Moldova Invest

- citeste versiunea e-paper -

- read the e-paper english version -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
To Top