Connect with us

Finanțare europeană pentru o creșă și două ateliere, la Vaslui

348221654 799026281808208 2282100428922739859 n - Moldova Invest

Vaslui

Finanțare europeană pentru o creșă și două ateliere, la Vaslui

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Autoritățile locale au finalizat două proiecte de investiții. Unul dintre acestea este Creșa 13 Decembrie, care are o capacitate de 72 de locuri și oferă toate facilitățile necesare pentru îngrijirea copiilor de până la trei ani

Celălalt proiect este o clădire destinată Liceului “Ion Mincu”, în care vor funcționa două ateliere, unul pentru construcții și celălalt pentru mecanică auto. Ambele ateliere sunt dotate cu mobilier, echipamente și materiale didactice, cu scopul de a sprijini elevii în învățarea unei meserii direct din școală. Aceste două proiecte de investiții au fost finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și vor fi utilizate începând cu anul școlar 2023-2024.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Construirea Sălii Polivalente din Iași, APROBATĂ! Investiție de 96 de milioane de euro

Potrivit Vremea Nouă, recepția finală a lucrărilor a fost efectuată de viceprimarul Lucian Braniște, care a subliniat că ambele proiecte au fost realizate cu fonduri europene. Proiectul de reabilitare și modernizare a Liceului “Ion Mincu” a avut o valoare totală de 2.426.579,19 lei, din care 2.378.047,61 lei au fost fonduri nerambursabile, iar contribuția proprie a fost de 48.531,58 lei.

Cel de-al doilea proiect, extinderea infrastructurii pentru educație antepreșcolară în municipiul Vaslui, care a inclus construcția și dotarea unei creșe noi, a avut o valoare totală de 7.019.816,11 lei. Acest proiect oferă o nouă opțiune pentru părinții din Vaslui care doresc să-și înscrie copiii într-o creșă modernă. Viceprimarul a exprimat satisfacția sa pentru supravegherea lucrărilor la aceste obiective și a felicitat toți cei implicați în realizarea lor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   BNR a decis să mențină dobânda cheie la nivelul de 7% pentru 2024

Profesoara Caterina Hosofschi a menționat că cele două noi ateliere completează oferta de pregătire profesională a Liceului Tehnologic “Ion Mincu”. Conducerea liceului speră că prin aceste ateliere vor atrage un număr din ce în ce mai mare de elevi către învățământul tehnologic și profesional. Liceul “Ion Mincu” își propune să revigoreze învățământul tehnologic și profesional, oferind absolvenților de clasa a VIII-a posibilitatea de a alege meserii diverse.

Atelierul dedicat construcțiilor este un exemplu în acest sens, oferind oportunități într-un domeniu cu perspective de viitor, alături de atelierul de mecanică auto. Liceul Tehnologic “Ion Mincu” pune accent pe furnizarea unor condiții de studiu de cea mai bună calitate și dispune de ateliere specializate pentru toate domeniile în care elevii își pot dezvolta abilitățile.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiție de 500.000 euro pentru DIGITALIZAREA Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad

Cele două noi ateliere completează oferta de pregătire profesională a liceului, iar conducerea este deschisă către inovație și către toate oportunitățile care oferă perspective absolvenților de clasa a VIII-a.

 

SURSA FOTO: VremeaNoua.ro

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

To Top